Blog

Mentální stimulace koček: Klíč k jejich zdraví a štěstí

Mentální stimulace koček: Klíč k jejich zdraví a štěstí

Mentální stimulace koček se ukazuje jako zásadní pro jejich celkové zdraví a pohodu. Vědecké studie potvrzují, že aktivní zapojení koček do různých her a aktivit přispívá k prevenci problémového chování a zlepšuje jejich psychický stav.
Omega-3: Tajná zbraň pro zdraví a krásu vašich mazlíčků

Omega-3: Tajná zbraň pro zdraví a krásu vašich mazlíčků

Omega-3 mastné kyseliny jsou esenciální tuky, které hrají klíčovou roli v mnoha biologických procesech. Mezi nejznámější typy omega-3 patří eikosapentaenová (EPA) a dokosahexaenová (DHA), které se nacházejí především v rybím tuku.Tyto mastné kyseliny jsou pro domácí mazlíčky nezbytné, protože si je jejich tělo nedokáže vyprodukovat samo.
Kočičí tráva a šanta kočičí: Zábavné a zdravé pamlsky

Kočičí tráva a šanta kočičí: Zábavné a zdravé pamlsky

Kočičí tráva, obvykle z druhu trávy zvané zelená tráva, je pro kočky přirozeným zdrojem vlákniny, která pomáhá při trávení a čistí jejich zažívací trakt. Obsahuje důležité minerální látky a vitamíny, které kočkám dodávají potřebné živiny. Kočičí tráva je vhodná pro všechny věkové kategorie koček a měla by být součástí jejich jídelníčku.
Péče

Péče

Správná hygiena je důležitá nejen pro naše zdraví, ale i pro zdraví našich mazlíčků. Pravidelné kartáčování srsti pomáhá odstraňovat odumřelé chlupy a zabraňuje tvorbě kožních problémů. Pravidelné koupání je také důležité, ale není třeba to přehánět - příliš časté koupání může poškodit kožní ochrannou vrstvu našich mazlíčků.

Jídlo pro mazlíčky

Jídlo pro mazlíčky

Nezapomínejte také na dostatečný přísun čerstvé vody. Voda je pro mazlíčky nezbytná pro hydrataci a správné fungování jejich těla. Vždy by měla být k dispozici čistá a čerstvá voda, ke které může váš mazlíček přistupovat kdykoliv.

Průvodce péčí o srst vašeho domácího mazlíčka

Průvodce péčí o srst vašeho domácího mazlíčka

Udržování zdraví a vzhledu srsti vašeho domácího mazlíčka je základním aspektem péče o něj, který nejenže zajistí, aby váš chlupatý přítel vypadal co nejlépe, ale také podpoří jeho celkovou pohodu. Tato obsáhlá příručka nabízí praktické tipy a poznatky o účinné péči o srst domácích mazlíčků a zabývá se vším od pravidelného ošetřování až po výběr stravy, která přispívá ke zdravé srsti. Ať už jste zkušený majitel zvířete, nebo nováček, tyto strategie vám pomohou udržet srst vašeho mazlíčka ve skvělé kondici.