Slovník pojmů

Senzorická stimulace

Senzorická stimulace se týká podnětů, které aktivují smyslové orgány (zrak, sluch, čich). Pro kočky to může zahrnovat hračky s různými texturami nebo zvuky, které podněcují jejich přirozenou zvědavost a instinkty.

Kognitivní stimulace

Kognitivní stimulace zahrnuje činnosti a úkoly, které podporují myšlení a učení. U koček to může zahrnovat interaktivní hračky nebo hry, které vyžadují řešení problémů.

Omega-3

Omega-3 mastné kyseliny jsou esenciální tuky, které hrají klíčovou roli v mnoha biologických procesech. Mezi nejznámější typy omega-3 patří eikosapentaenová (EPA) a dokosahexaenová (DHA), které se nacházejí především v rybím tuku.Tyto mastné kyseliny jsou pro domácí mazlíčky nezbytné, protože si je jejich tělo nedokáže vyprodukovat samo.

Šanta kočičí

Kočičí tráva, obvykle z druhu trávy zvané zelená tráva, je pro kočky přirozeným zdrojem vlákniny, která pomáhá při trávení a čistí jejich zažívací trakt. Obsahuje důležité minerální látky a vitamíny, které kočkám dodávají potřebné živiny. Kočičí tráva je vhodná pro všechny věkové kategorie koček a měla by být součástí jejich jídelníčku.